Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
TRX Infó képes leírás - TRX.tlap.hu
részletek »

TRX Infó - TRX.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: trx.tlap.hu » TRX Infó
Keresés
Találatok száma - 20 db
A TRX edzésről röviden

A TRX edzésről röviden

Az eszközt az amerikai haditengerészet elit csapata fejlesztette ki. Randy Hatrick és csapattársai kikötőkben, raktárakban, hajókon és tengeralattjárók belsejében keresték a lehetőségét annak, hogy folyamatosan csúcsformában legyenek. A TRX suspension Trainert először a katonaságon tesztelték, napjainkra viszont már az amerikai fitnesz szakemberek kedvenc eszközévé vált.

Az erő benned van: A TRX Suspension Trainer-rel

Az erő benned van: A TRX Suspension Trainer-rel

A TRX Suspension Trainer ugyanis egy komplett edzőterem', a szervezetre gyakorolt hatása pedig olyan hatékony és lenyűgöző, hogy pár hónap alatt erős, funkcionális izomzatra, kitűnő koordinációra, remek egyensúlyérzékre tudunk szert tenni, ha elsajátítjuk a metodikát. A titok a core-izomzat preszionálásában rejtezik. A TRX Suspension Trainer egy hordozható funkcionális tréning eszköz, amellyel erőt, egyensúlyt, hajlékonyságot, és az ún. core-izmok' stabilitását lehet fejleszteni egészen egyedülálló módon. A core-izmok elnevezés a ferde-, haránt- és egyenes hasizmok, az alsó háti izmok és farizmok együttesére vonatkozik. Ezek feladata a törzs stabilizálása és a gerinc megtámasztása, amelyek a test kiegyensúlyozott mozgását segítik. A core-izmok jelentik a különböző fizikai tevékenységekhez szükséges erő központját, magját'. Ez annyit jelent, hogy az erős core-izmok szinte minden mozgás kivitelezését hatékonyabbá teszik, és tekintélyes szerepet játszanak az egyensúly megtartásában is, vagyis mind a sportolók, mind a halandók' életét alapjaiban befolyásoA core-izmok előtérbe helyezését az USA vezető fitnesz szakemberei és erőléti edzői ezért tartják az utóbbi évek legnagyobb innovációjának.

Fitness terem lista, ahol TRX edzésen vehetsz részt.

Fitness terem lista, ahol TRX edzésen vehetsz részt.

Magyarországi fitness termek, edzőtermek, tornatermek, klubok, stúdiók, konditermek, sportklubok és egyesületek, ahol TRX edzésen vehetsz részt. A fitnesztermek listája megyénként, városonként, településenként, kerületenként.Ha célod a fogyás, alakformálás, zsírégetés vagy edzeni, erősíteni, sportolni, mozogni szeretnél

TRX magazin hírek
TRX Force Kit:Tactical
TRX Force Kit:Tactical Az új TRX FORCE Kit:Tactical az amerikai hadsereg igényei szerint készült. Az új 12 hetes progresszív Tactical edzésterv és a megújított ultra-erős TRX Tactical Suspension Trainer fejleszti az erőnlétet, a mobilitást és a core izmok stabilitását. A csomag az eszközön kívül 2 db TRX Force Training DVD-t, megújult kézikönyvet, futó hátizsákot, ajtó felfüggesztést...
Mit együnk, ha rendszeresen sportolunk
Mit együnk, ha rendszeresen sportolunk A fejlettebb országokban világszerte megfigyelhető, hogy egyre nő a...
Edzés tömegépítés és erőnövelés
Edzés tömegépítés és erőnövelés Vannak olyan érzések az életben, melyeket ha egyszer átélsz, azután vágyakozni...
Használd a tested a gépek helyett!

Használd a tested a gépek helyett!

Most meséljetek kicsit a TRX-ről, előnyeiről! István: A TRX elég újkeletű dolog főleg hazánkban, fő szempontja, hogy a súlyok helyett a saját testünket használjuk. Karesz: Amilyen szerény és egyszerű eszköz, mondhatni olyan nagyszerű. Két kötélből áll, egyik amivel felfüggesztjük, ahhoz csatlakozik egy kötél, ami áthurkolódik rajta, és a két végét meg lehet fogni. Azért jó, mert karabinerekkel lehet körbehurkolni és erősíteni bármihez, ami átéri. István: Nagyon sok a felhasználási lehetősége, minden izmot meg lehet vele mozgatni. Edzettségi állapottól függetlenül használható, mivel magának tudja beosztani az ember, hogy mennyire legyen nehéz az eszközzel való munka. Ezt az is igazolja, hogy hozzánk is teljesen heterogén társaság jár, van olyan, aki edzetlen, de van, aki most is aktív sportoló. Karesz: A stabilitás fejlesztésében is nagyon hasznos. Az egyensúlyozással kapcsolatos izomcsoportokra specializálódott feladatok dolgoztatják meg egyik legjobban a törzs izmait. Ez fontos lehet a mindennapokban, kapunk egy tartást.

Hol lehet Székesfehérváron kettlebellt venni?

Hol lehet Székesfehérváron kettlebellt venni?

Kismillió kettlebell gyakorlat létezik, de a kettlebell az rkc minimalista edzésről szól 2-3 gyakorlat megfelelően összerakva tökéletesen elég a teljes test megdolgozásához. A kettlebell nem izgi edzés, hanem egyhangú és unalmas nem is vágom hol olvastad ezt, hogy 300 gyakorlat bár valószínűleg van annyi főleg, hogy az egy kettlebelles és a két kettlebelles gyakorlatok is külön külön gyakorlatok. Ha ezzel akarsz edzeni akkor ne egyedül találj ki edzéstervet.

Hirdetés
Különleges edzésvezetés akár jelbeszéddel is

Különleges edzésvezetés akár jelbeszéddel is

Különleges helyzetben lévőket is tudunk segíteni. Vakoknak, gyengén látóknak is élvezetes a TRX használata izomerősítésre, gyorsaság,- egyensúly,- és térirány fejlesztésre. A hallássérültek számára jelbeszéddel is kommunikáló oktatónk nyújt segítséget. Az idősebb korosztályt is szeretettel várjuk, hisz a legjobban ők tudják, milyen nagy kincs az egészség. Sokszor az uraknak a cipőfűző megkötése, a hölgyeknek már a harisnya könnyebb felvétele is eredménynek számít.

Parti és vízi edzések

Parti és vízi edzések

A One d sapat májusban elkezdte erőnléti felkészülését a nyári balatoni megmérettetésekre. Ezek az edzések a parton Kettlebel és TRX erőnléti , állóképességi edzésekből valamint a jóga főképp nyújtó és meditációs gyakorlasoraiból állnak. A Kettlebel és TRX edzéseket Weinhardt Csaba, a jógát Horváth Zoltán jógaoktató tartja. Vízi edzés az M1 katamarán vízretételéig F18 katamaránnal történik. A típusát illetően a választás nem volt tudatos, viszont a hajó az edzések során igazolta az elképzelést arról, hogy a felkészüléshez a csapat számára a legtöbb lehetőséget magában rejtő hajóosztályt sikerült választani. Még annyit érdemes tudni az F18-ról, hogy az idei Amerika Kupát megnyerő BMW Oracle csapat is ezt a hajótípust választotta a kezdeti felkészülésekhez.

Tombol a legújabb fitness trend, a TRX

Tombol a legújabb fitness trend, a TRX

A TRX-et az amerikai haditengerészet elit csapata fejlesztette ki, de mára az egyik leginnovatívabb fitness eszközzé vált világszerte. A TRX Suspension Trainer egy hordozható funkcionális tréning eszköz, mellyel erőt, egyensúlyt, hajlékonyságot és az ún. core izmok stabilitását tudod fejleszteni. Legyél kezdő vagy élsportoló, a gyakorlatokat a saját fittségi szintednek megfelelően tudod végezni. Férfiak és nők kortól függetlenül az aktuális fittségi szintjüknek megfelelően tudnak vele edzeni. Ha nagyon kevés időd van a testedzésre, de mégis szeretnéd elérni a kitűzött célodat (fogyni, erősödni szeretnél, esetleg az állóképességedet szeretnéd növelni), akkor a TRX Suspension Trainer a legjobb választás számodra. Akár 25-30 perc alatt is hatékonyan meg tudod mozgatni az egész tested. Az edzés elején és a végén ne felejts el nyújtani! A TRX Suspension Trainer erre is kiválóan alkalmas.

Trainer és Klubkereső

Trainer és Klubkereső

Trainer és Klubkereső Keresd meg a hozzád legközelebbi TRX Klubot, edzőt! A térképen található pontokra klikkelve rövid leírást találhatsz azokról az edzőkről, klubokról, akikkel/ahol TRX órákon vehetsz részt. Ha TRX Trainer vagy, és még nem regisztráltál a trainer keresőnkbe, tedd meg az alábbi gombra klikkelve!

Hirdetés
TRX  Edzés Egyenesen a Tengerészgyalogosoktól

TRX Edzés Egyenesen a Tengerészgyalogosoktól

Hogy néz ki ez a sport? Ez csupán egy különleges heveder, melyet bárhova fel lehet akasztani és már kezdődhet is az edzés. A heveder végein elhelyezett fogantyúkat fogjuk meg vagy helyezzük bele lábainkat és kezdődhetnek is a gyakorlatok! Az edzés eleji és végi mozgás rendkívül fontos a sérülések elkerülése végett. Az egyik legjobb dolog amit a TRX nyújt, hogy nem terheli meg az ízületeidet, mivel a heveder megtart és a saját súlyoddal dolgozol. Az ilyen helyzetben végezhető gyakorlatok száma több százra rúg, így nem kell amiatt aggódnod, hogy hamar ráunsz. A videó ezekből ad egy pici ízelítőt!

TRX  két kötél, kemény edzés

TRX két kötél, kemény edzés

A TRX egy kiváló alakformáló eszköz, ami nemrég került forgalomba. Az amerikai hadsereg kiképzőrészéről származik a TRX ötlete, ami mára világszerte elterjedt és innovatív fitneszeszköz lett. Használata egyszerű, praktikus és egyedülálló edzést biztosít mindenkinek. Tulajdonképpen két gumikötél az egész, aminek a végén saját anyagából készült kapaszkodó van.

TRX - bemutatja Pozsonyi Zsolt

TRX - bemutatja Pozsonyi Zsolt

Pozsonyi Zsolt olyan eszköz után kutatott a világhálón, amely sokoldalú és eredményesen használható az erősítésben és alakformálásban. Meglátott egy fotót, amelyiken egy katona a sivatag közepén egy ágyúcsőre akasztott eszköz segítségével végez fekvőtámaszt térdbehúzással. Ekkor ismerte meg a TRX-et. Azonnal megtetszett Zsoltnak, mert újra megtalálta azt a motivációt, amelyet már nem talált meg a korábbi súlyzós edzésekben. Úgy látta, hogy azokban túl sok a pihenés, kicsi az ismétlésszám és az egy izolált tréning. Számára ez már nem jelentett kihívást. Rokoni segítséggel Ausztráliából kapta meg az első TRX eszközét, majd egyetlen magyarként Olaszországban részt vett egy amerikai oktató TRX-képzésén.

TRX edzés - a klasszikus

TRX edzés - a klasszikus

Miből áll egy klasszikus erősítő edzésprogram? Fekvenyomás, tárogatás, evezés, lehúzás, karhajlítás, letolás, guggolás, vádli - néhány alapgyakorlat. Ezek a gyakorlatok izolált, egy-egy kis mozgást imitáló, a test számára tanító' mozgásanyagot képviselnek, mely általában egy síkon történik. Ám a mindennapi mozgások nem kétdimenziós mozdulatokra korlátozódnak. Gondolj egy átlagos szituációra: felemelsz egy dobozt a talajról, s felteszed egy magas polcra. Ez a feladat az egész tested izomzatát igénybe vevő, összetett mozgássor, melyet folyamatosan, nem pedig apró mozdulatok különálló egységeiként hajtasz végre. Ebből következik, hogy ha már edzéseid közben is a teljes testet megdolgoztató, összetett mozgásanyagot gyakorolsz, kevesebb idő alatt, komplexebb módon tudod fejleszteni testi adottságaidat. Az agy is könnyebben emlékszik vissza' és hasznosítja a valós helyzeteknek megfelelő mozgásanyagot, mintha különálló kis részekből kellene összeraknia egy mozdulatsort.

TRX edzésről? TRX suspension training

TRX edzésről? TRX suspension training

Egyébként hihetetlen, hogy a testépítők vitatkoznak a más edzési formákat űzők ellen. Teljesen eltérő más dolog a kettő. Testépítés, TRX, Spartan Traning, Fegyencedzés, Kettleball, Gettó gyúrás. Nem mindegy nektek? Aki nagydarab kidolgozott izomzatot akar, az foglalkozzon testépítéssel. Aki erőnlétet akar és jó állóképességet, az fegyencedzés, TRX. Akinek nincs lóvéja konditerem bérletre de akar egy minimálisat izmosodni, annak ott a gettó gyúrás.....stb. Én például fegyencedzést csinálok (én harcművészettel foglalkozok és tanítom is), nekem ez tökéletes arra amit én akarok, unokabátyám egy nagydarab testépítő, ő személyi edzőként is dolgozik. Még sem fikázzuk egymást. Ennyi.

TRX leírás

TRX leírás

A TRX-el másfél évvel ezelőtt találkoztam és kezdtem edzeni. Az egy éves használat azt eredményezte,hogy rájöttem,szeretnék ezzel az eszközzel komolyabban is foglalkozni! A sikeres TRX edzői tanfolyam után azonnal megkezdtem az edzői munkámat a Palatinus Fitnesz csapatában. Nagyon sok lehetőség van ebben az eszközben legyen szó az állóképesség, az erő, a súlyvesztés,a prevenció illetve rehabilitáció területéről. Mindenki a saját maga által kitűzött cél megvalósítása érdekében tudja használni a TRX-et. Ezzel az eszközzel és az én segítségemmel rövid idő alatt látható és érezhető változás fog történni annak a testével aki rendszeresen használja ezt a funkcionális edzéseszközt. Itt a helyed ha unod a gépek és súlyzók világát, de szeretnéd az erőd megtartva szálkásodni, fogyni! Esetleg változtatni akarsz az életmódodon, a saját tempódban, a erőnlétedet figyelembe véve edzeni! Akkor itt a lehetőség!! A TRX-et neked találták ki! Ezt mind elérheted. Edz a saját tempódban. Szabadulj meg súlyfeleslegedtől, miközben erősödsz is. Ebben nyújtok neked hatásos segítséget. Kortól és nemtől függetlenül végezhető edzésekkel várok mindenkit. Légy akár kezdő vagy haladó,a TRX-ben rejlő előnyöket mindenki élvezheti!

TRX oktatói edzőtábor élménybeszámolója

TRX oktatói edzőtábor élménybeszámolója

Mondhatjuk, hogy rutinos edzőtábor látogató vagyok 10 éves korom óta. Kosárlabda, atlétika, kajak-kenu, kick-box..., minden évre jutott belőlük egy-kettő. Idén TRX-el nyitottam a nyarat Siófokon, ahol 20-25 lelkes TRX edző gyűlt össze szerte az országból, négy napra azért, hogy eszmét cseréljenek, edzenek, tanuljanak egymástól és persze, hogy jól érezzék magukat. Jelzem, ez nálam teljes mértékben sikerült. A négy nap szakmai anyaga bőven tartalmazott újdonságokat, új módszereket, elemeket, lehetőségeket. A kemény edzések mellett jókat nevettünk, szórakoztunk, jó kis csapat kovácsolódott össze.

TRX Suspension Trainer értékelés és a funkcionális edzés.

TRX Suspension Trainer értékelés és a funkcionális edzés.

A szuszpenziós edzés A szuszpenziós edzés nem új keletű és már egyértelműen bizonyított dolog. Egyrészt tulajdonképpen a saját testes edzés kiterjesztése, ami minden mozgás alapja. A hevederek segítségével azt a pozitívumot tudjuk hozzáadni az edzéshez, hogy a legtöbb mozdulatot könnyebbé és nehezebbé is tehetjük, ahogy éppen nekünk szükséges az adott gyakorlatban mutatkozó edzettségi szintünktől függően, sőt edzés közben is módosíthatunk a fáradtsági szintünktől vezérelve.

Tuti menü